• Naadloos behang, zonder banen
  • Volledig af te wassen
  • PVC-vrij en recyclebaar
  • Beste prijs van NL

Beeldkwaliteit


"We printen onze producten met de meest innovatieve printers op hoogwaardige materialen"

Beeldkwaliteit en DPI

Om een zo mooi mogelijk eindresultaat te verkrijgen is een geschikt beeld een vereiste. Een kengetal om de kwaliteit van een beeld te meten is 'DPI' (dots per inch). Dit geeft dus letterlijk het verband aan tussen het aantal pixels/resolutie en de gewenste afmeting van het te printen beeld. Hiervoor geldt: hoe hoger de DPI, hoe scherper het eindresultaat. Het betekent namelijk letterlijk dat er veel Dots (=pixels) Per Inch (=centimeters) waar te nemen zijn.

Onze unieke ontwerp module rekent de DPI continue voor je uit. Zo zie je meteen of jouw gewenste afmetingen geschikt zijn in combinatie met je gekozen beeld. Is dit niet het geval, kleurt onze DPI-meter rood. Dit betekent dat de kwaliteit van de fotowand te laag zal zijn en dan raden wij het af om door te gaan met bestellen. We kunnen dan namelijk niet de kwaliteit leveren die je van ons mag verwachten.

Welke type bestanden kan ik uploaden?

Het is in de ontwerptool alleen mogelijk om .JPEG en .PNG afbeeldingen te uploaden.

Heb je een .pdf, .tiff, .raw of een ander bestandsformaat? Mail ons deze dan, het liefst via WeTransfer.com zodat we de bestelling alsnog voor je in orde kunnen maken.

Blijft het beeld hangen of lukt het uploaden van een JPEG bestand niet?

Waarschijnlijk is het bestand dan te groot (mb). Je kunt het bestand dan het beste sturen via WeTransfer.com, zodat we de bestelling alsnog voor je in orde kunnen maken. We koppelen het bestand dan handmatig aan je bestelling.

Wat moet ik doen om de beeldkwaliteit te verbeteren?

Als de DPI meter rood kleurt, is dat vervelend maar het betekent natuurlijk niet dat je de fotowand niet kunt bestellen! Je kunt er namelijk eenvoudig voor zorgen dat de DPI-meter weer groen kleurt. Een lage DPI betekent namelijk te weinig pixels in verhouding met jouw gewenste afmetingen.

Je verbetert daarom de beeldkwaliteit door simpelweg je breedte en/of hoogte te verkleinen. Soms kan een verkleining van 10 centimeter al het verschil maken!

naadloos-fotobehang-ontwerpen

Richtlijnen voor een geschikte DPI

Wij hanteren 30 DPI als richtlijn en minimale eis voor een goede kwaliteit print op een kijkafstand van 1,5 tot 2 meter voor een fotowand. Met 30 DPI durven wij 100% kwaliteitsgarantie te geven. Ook hierbij geldt: hoe hoger, hoe beter.

Toch bestellen bij een rode DPI (<30)

We begrijpen het als je die ene dierbare foto tóch graag zou willen bestellen, ook als dat betekent dat je inlevert op kwaliteit. In dat geval verschijnt er een extra pop-up waar je kunt bevestigen dat je het ontwerp alsnog wil bestellen. Uiteraard is dit geheel op eigen risico.

beeldkwaliteit-naadloos-behang

Ik kom er niet uit, wat moet ik doen?

Uiteraard staan we dan voor je klaar om je te helpen. We willen dat jij net als de rest naar tevredenheid een fotowand te kunnen bestellen. Stuur in dat geval een mail met al je vragen en het bestand. We helpen je graag verder!