Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% kassakorting!

Beeldkwaliteit

Onze producten worden geprint door de meest innovatieve printers op hoogwaardige materialen welke ook worden toegepast in de professionele markt.

Om een zo mooi mogelijk eindresultaat te verkrijgen is een geschikt bestand een vereiste. Een kengetal om deze kwaliteit te meten is 'DPI' (dots per inch). Dit geeft dus letterlijk het verband aan tussen het aantal pixels en de gewenste afmeting van het te printen formaat. Hiervoor geldt: hoe hoger de DPI, hoe scherper het eindresultaat. Het betekent namelijk letterlijk dat er veel dots (=pixels) per inch (=centimeters) waar te nemen zijn.

Onze ontwerp module rekent de DPI continue voor je uit, zodat je meteen kunt zien of jouw gewenste afmeting voldoet aan de minimale eisen. Is dit niet het geval, kleurt onze DPI-meter rood, wat betekent dat deze lager dan 30 is en wij het afraden om te bestellen.

Je kunt dan beter de afmetingen verlagen, of een andere afbeelding kiezen, zodat de DPI omhoog gaat en wij onze kwaliteit kunnen garanderen.

Wil je de afbeelding alsnog bestellen terwijl de DPI meter rood kleurt, is dat geheel op eigen risico. Er verschijnt dan een extra pop-up waar je kunt bevestigen dat je het ontwerp op minder dan 30 DPI wil bestellen.


Schermafbeelding 2020 07 04 om 20 42 20

Richtlijnen voor een geschikte DPI

  • 30 DPI hanteren wij als richtlijn en minimale eis voor een goede kwaliteit print op een kijkafstand van 1,5 tot 2 meter zoals Fotobehang. Met 30 DPI durven wij 100% kwaliteitsgarantie te geven. Ook hierbij geldt: hoe hoger, hoe beter.