• Naadloos behang, zonder banen
 • Volledig af te wassen
 • Kras -en kreukvrij
 • Beste prijs van NL

Montage filmpje voor Naadloos Fotobehang

Wij doen het één keer voor!

Wij leggen je graag op uit hoe je gemakkelijk zelf binnen 30 minuten jouw Naadloos Fotobehang kunt monteren.

We delen wat handige tips en laten je stapsgewijs zien hoe je binnen no time jouw wand hebt behangen.

Perfect behang in 4 stappen

 • 1

  Begin bij het begin. Je rolt met een grote vachtroller het gedeelte in met lijm, waar jouw Fotobehang wordt geplaatst. Deze lijm mag je eventueel een beetje verdunnen met water waarbij hij net zo dun mag worden als 'kwark' voor een soepele verwerking.

  Voor het grote deel van de wand gebruik je de grote vachtroller, voor de zijkanten gebruik je een klein rollertje of een kwast. Afplakken mag, hoeft niet. Zowel ons fotobehang als onze lijm zijn volledig afwasbaar.

 • 2

  Nadat je het oppervlak voldoende hebt ingelijmd, is het tijd om de Fotowand recht in de hoek te plaatsen. Neem voor deze stap de tijd. Een goed begin is namelijk het halve werk! De droogtijd van (onze) lijm is zo'n 15 tot 30 minuten. Zorg er dus voor dat je na het inlijmen direct door kunt met de volgende stap: behangen.

  Als je rechts bent, begin je in de linkerhoek. Rol alvast een à twee meter behang af, dus de rest blijft nog even op de rol zitten. Hierdoor geef je jezelf de ruimte om het eerste stukje netjes en rustig in de hoek te plaatsen. Is dit het geval, gebruik je je behangspatel om het eerste stuk glad te strijken. De rest van de rol staat dus nog tegen de wand.

 • 3

  Je hebt het belangrijkste gehad: hij zit netjes in de hoek en je hebt de eerste meter gladgestreken. Nu kun je voorzichtig de rol verder uitrollen. Dit doe je stapsgewijs: rol een stukje uit, strijk dit glad met je behangspatel en doe nog een stukje. Let nog niet teveel op luchtbellen, die haal je er op het einde uit! Rustig uitrollen en gladstrijken tot je in de andere hoek bent (of aan het einde van je print). Het is belangrijk dat je controleert dat de print netjes en recht op zijn plek zit.

  Het Fotobehang is nu in zijn geheel uitgerold en zit naar wens op de wand. Nu ga je op zoek naar luchtbellen welke je met de behangspatel gladstrijkt. Dit doe je door vanuit het midden omhoog en daarna omlaag te wrijven.

  Tip: Zie je tijdens of na het gladstrijken een plooi? Trek dan voorzichtig een stukje los van de wand en begin opnieuw tot je de plooi of luchtbel netjes hebt weggestreken. Voel voor de zekerheid of er op die plek nog genoeg lijm zit!

 • 4

  Tijd voor de laatste stap!

  De Fotowand zit nu strak en recht op de muur. Oftewel, je hebt alle luchtbellen en eventuele plooien netjes glad gestreken en je bent tevreden over de plaatsing op de wand. In de laatste stap ga je de zijkanten netjes afsnijden. Dit doe je met behulp van een breekmes en een behangspatel. Zet hiervoor je behangspatel in de hoek en snijd hierlangs af met je breekmes. Je hoeft niet hard te drukken op je behangspatel, deze is puur ter ondersteuning voor het recht snijden.

Biobased pvc vrij fotobehang

Start met ontwerpen!

Nog geen Naadloos Fotobehang besteld maar zijn de kriebels al gekomen om te gaan behangen? Ga dan direct naar onze ontwerptool om jouw unieke fotowand te maken.