• Naadloos behang, zonder banen
 • Volledig af te wassen
 • Kras -en kreukvrij
 • Beste prijs van NL

Veelgestelde vragen

 • Kan ik het Fotobehang zelf aanbrengen?

  Jazeker! Ons fotobehang wordt uit één stuk geprint en is dus naadloos. Dit is juíst makkelijk om zelf te behangen, in tegenstelling tot het ouderwetse ‘vliesbehang’, wat je op patroon moet kunnen knippen en plakken. Bij ons naadloos fotobehang hoef je namelijk alleen maar de muur in te lijmen met een roller, waarna je het behang in zijn geheel uitrolt over de wand. Vervolgens wrijf je er met een behangspaan de luchtbellen onderuit en zorg je ervoor dat hij strak op de wand zit. Tot slot snij je met behulp van een breekmesje de randen netjes af en klaar is kees!

  Klik hier voor een de montage instructies bij ons instructiefilmpje.

 • Welke lijm kan ik het beste gebruiken?

  Voor ons Naadloos Fotobehang heb je speciale behanglijm nodig, omdat ons Fotobehang namelijk een zware kwaliteit behang is. Een speciale soort behang vraagt om een speciale lijm, zodat de hechtwaarde zeker in orde is.

  Met trots hebben wij onze behanglijm-pro ontwikkeld, zodat we zeker weten dat onze klanten met de juiste lijm werken!

  Deze voeg je eenvoudig toe aan je bestelling bij de winkelwagen pagina (klik)

  Bovendien is onze behanglijm ook nog eens biobased geproduceerd vanuit aardappelzetmeel én is deze volledig afwasbaar! We sturen onze lijm onverdund naar je op: wanneer je gaat behangen vermeng je deze nog tot 10% met water zodat je hem makkelijker kunt rollen.

 • Welke type bestanden kan ik uploaden?

  Het is in de ontwerptool alleen mogelijk om .JPEG afbeeldingen te uploaden. Heb je een .pdf, .tiff, .raw of een ander bestandsformaat? Mail ons deze dan, het liefst via WeTransfer.com zodat we de bestelling alsnog voor je in orde kunnen maken.

 • Wat is de minimale printgrootte?

  De minimale afmetingen voor Naadloos Fotobehang zijn 20 cm bij 20 cm.

  Voor Foto Frame zijn de minimale afmetingen 30 cm bij 30 cm.

 • Is het Fotobehang geschikt voor in de keuken?

  Ons Fotobehang wordt geprint op een waterafstotende polyester kwaliteit. Dit betekent dat het volledig afwasbaar is en daarmee dus uitermate geschikt voor de keuken of badkamer!

  Je kunt vervuiling gemakkelijk schoonmaken zonder dat je het behang los maakt, of erger nog, de kleuren vervagen. Daarnaast is het ook voldoende hittebestendig om bijvoorbeeld door te plakken achter het fornuis.

  Dit maakt het ook een ideaal product voor bijvoorbeeld kantines en andere horeca gelegenheden.

 • Wat is het verschil met Vliesbehang?

  Ons naadloos fotobehang printen wij uit één stuk. Hierdoor krijg je dus één grote fotowand zonder banen. Vliesbehang wordt altijd geprint in banen, waardoor je niet ontkomt aan naden. Deze worden in de loop van de tijd steeds meer zichtbaar (door krimpvorming van het vlies). Naadloos Fotobehang is daardoor een duurzamere aankoop, omdat het over 10 jaar nog steeds een mooi geheel is. Daarnaast printen we ons fotobehang op polyester (gerecycled) basis, waardoor het écht kreukvast is en tegen een stootje kan. Dit zorgt tevens voor een licht gestructureerde, luxe uitstraling.

  Bovendien is het volledig afwasbaar, in tegenstelling tot vliesbehang welke eerst gecoat zal moeten worden.

  Iets met appels en peren dus...

  Lees voor meer informatie en verschillen onze blog De voordelen van Naadloos Fotobehang

 • Hoe moet de ondergrond zijn voor Fotobehang?

  Wij adviseren een zo glad mogelijke ondergrond voor het fotobehang. Kleine gaatjes en beschadigingen kun je repareren met een kant-en-klaar vulmiddel, welke je daarna netjes glad schuurt.

  Hoe gladder de wand, hoe strakker het eindresultaat! Onzeker over de status van je te behangen wand? Stuur ons dan een foto van de situatie zodat we je advies kunnen geven.

  Klik hier voor meer informatie en uitleg op onze blog over ondergrond voorbereiding

 • Kan ik er ook voor kiezen om het Fotobehang te laten monteren?

  Twijfel je toch aan je eigen kunnen? Of heb je een wand die zó groot is dat je het zelf niet aandurft? Maak dan gebruik van onze behangservice. Onze vaklui staan voor je klaar en komen de poster graag op een vakkundige manier op locatie monteren. Bij het afrekenen krijg je de mogelijkheid om de Behangservice aan te vinken. We nemen dan contact met je op voor een vrijblijvende montage prijs.

  Klik hier voor meer informatie over de behangservice

 • Hoe lang duurt de verzending?

  Zodra je bij ons je producten hebt besteld en afgerekend, streven wij naar verzending binnen vijf tot zeven werkdagen. Mocht het zo zijn dat het maatwerk is waarbij we meerdere handelingen moeten uitvoeren kan het zijn dat dit wat langer kan duren. Uiteraard stellen we je in dat geval van tevoren op de hoogte.

  We verzenden orders met een lengte tot 1,70m met DHL en PostNL. Orders groter dan 1,70 verzenden we met onze eigen koerier.

 • Kan ik mijn bestelling retourneren?

  Bij Custom Fotowand is iedere bestelling uniek en speciaal voor jou op maat gemaakt. Eenmaal bevestigd kun je daarom je bestelling ook niet meer retourneren omdat de productie vanaf dat moment in gang wordt gezet.

 • De DPI-meter kleurt rood, wat moet ik nu doen?

  Onze DPI meter rekent continue de kwaliteit van jouw ontwerp uit. Hierbij zijn de gewenste printgrootte en de kwaliteit van de afbeelding van belang. Als de DPI meter rood kleurt, is de kwaliteit niet goed genoeg om te printen. Het makkelijkste wat je dan kunt doen is de gewenste printgrootte verkleinen, tot de kwaliteit wél goed genoeg is.

  Klik hier voor meer uitleg over de beeldkwaliteit

 • Wat is DPI?

  DPI (‘Dots Per Inch’) is een ingewikkelde maar belangrijke term die vaak verkeerd wordt toegepast. DPI geeft de verhouding weer tussen de aantal pixels en de grootte van de print. Iedere afbeelding heeft een resolutie. Deze resolutie bestaat uit een aantal pixels. De resolutie zegt dus nog niks over de afmetingen van de afbeelding. De afmetingen zijn de lengtematen welke je wil gebruiken. Pas wanneer je de afmetingen weet, kun je dus de DPI berekenen.

  Omdat wij niet willen dat jouw fotowand er korrelig uit komt te zien, adviseren wij een minimale DPI van 30. Oftewel: 30 pixels per inch (1 inch =2,54cm en 1cm = 0,39 inch). Stel: je hebt een afbeelding met een resolutie van 3000x4500 pixels welke je wil afdrukken op 10inch x 15inch. De DPI wordt dan 3000/10 = 300DPI en 4500/15=300DPI. Nu gaan we deze afbeeldingen 10 keer zo groot maken. Oftewel 100 inch x 150 inch. De DPI wordt in dat geval 3000/100= 30DPI en 4500/150=30DPI.

 • Kan ik mijn Foto Frame hergebruiken?

  Jazeker! Bij jouw eerste Foto Frame bestelling krijg je je textiel doek inclusief luxe zwart aluminium frame geleverd. Hier span je eenvoudig het doek in vast, welke je er weer net zo makkelijk uit kunt halen (om bijvoorbeeld in de was te doen).

  Mocht je dus toe zijn aan een nieuw ontwerp, kun je een nieuwe bestelling plaatsen met dezelfde afmetingen zonder frame. Stuur ons hiervoor wel even een mailtje van tevoren, of vermeld het in het opmerkingenveld. Scheelt weer euro’s!

 • Kan ik mijn afbeelding nog verder laten bewerken?

  Jazeker. Onze ontwerp module is speciaal ontwikkeld om eenvoudig vanachter je computer of smartphone een fotowand te ontwerpen. Zo kun je bijvoorbeeld tekst, een logo en nog een extra afbeelding verwerken in één ontwerp.

  Mocht je nog verdere specifieke wensen hebben of op zoek zijn naar maatwerk-bewerking, neem dan contact met ons op. Ons DTP team staat voor je klaar.

 • Zijn er verzendkosten?

  Bij bestellingen binnen Nederland boven de €150,- betaal je géén verzendkosten. Voor bestellingen onder de €150,- worden verzendkosten berekend.

  Voor bestellingen op de Waddeneilanden hanteren we een toeslag van €20,- per bestelling.

  Voor bestellingen in België hanteren we een toeslag van €20,- per bestelling.


 • Ik heb ergens anders een afbeelding gezien die ik graag zou willen bestellen, kan dat?

  Wij kunnen alle bestanden printen op Fotobehang en Foto Frame, mits de kwaliteit / DPI van het bestand goed is. Als je dus een geschikt bestand hebt wat ergens anders vandaan komt, kunnen wij het voor je printen. Neem hiervoor contact met ons op via de mail zodat we voor je aan de slag kunnen.