• Naadloos behang, zonder banen
  • Volledig af te wassen
  • PVC-vrij en recyclebaar
  • Beste prijs van NL

Biobased Fotobehang

100% duurzaam en milieu vriendelijk

Bewust produceren is voor ons de norm, omdat we ons verantwoordelijk voelen voor onze plek in de wereld. We kijken continu naar de mogelijkheden om zo duurzaam mogelijk te werken, naar manieren om materialen te besparen en te recyclen. Het maakt ons daarom zo trots dat wij -uniek in Nederland- biobased Fotobehang en Textiel produceren.

Zo is de drager van het materiaal, polyester, namelijk gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen. Daarnaast is de coating van de inkt geproduceerd vanuit gemodificeerd aardappelzetmeel en 100% biobased. Hierdoor is ons materiaal ook nog eens 100% PVC vrij.

Ook het geprinte textiel doek van ons Foto Frame bestaat voor 60% uit gerecycled PET-fles.

We printen met solvent-vrije inkten, die zijn gekenmerkt door het Nordic Swan label en het Greenguards eco label.

Zo dragen wij ons steentje bij aan moeder natuur, terwijl we nog steeds mooie en kwalitatief hoogwaardige, professionele producten kunnen garanderen.

100% PVC Vrij

PVC-vrije materialen zijn in de basis duurzamer omdat het geen PVC, ook bekend als polyvinylchloride, bevat. Hoewel PVC verschillende voordelen kent, kan het ook een negatief effect hebben op het milieu en de gezondheid van mens en dier. Het gebruik van PVC kan milieuproblemen veroorzaken vanwege de uitstoot van giftige stoffen tijdens de productie en afvalverwerking. Daarnaast is PVC slecht afbreekbaar wanneer het verweven is in een andere stof zoals polyester bij bannermateriaal.Biobased pvc vrij fotobehang